Te nderuar kallaratas! Historia e fshatit tonë, veç dokumenteve të shkruara historike gjen pasqyrim edhe nëpërmjet krijimtarisë së vjershëtorëve popullorë, të cilët nëpërmjet vargjeve të goditura pasqyrojnë jetën, hallet, përpjekjet e kallaratasve për liri e zhvillim shoqëror. 

Nga të dhënat e të moshuarve, Kallarati ka pasur, herë pas here, grupe të mira të këngës dhe të valles polifonike. Përmenden si vallëtare e vallëtarë virtuozë të shekullit XIX Zade Straten, Labikë Elmazi, Salihe Dere, Pashako Maze, Lelo Jazo, Rrapush Hyseni, Manxhar Mezini, Nelo e Xhebro Golloshi, Zigur Ademi. […]

Meçan Selami (QEJVANI) 1892-1965 Lindi në Kallarat. Pas mbarimit të shkollës fillore të Muradies në Vlorë, me porosi të Ismail Qemalit dërgohet në Korfuz për shkollim të mëtejshëm, bashkë me Halim Xhelon, si nxënës të shkëlqyer. Të mëkuar me ndjenja atdhetare, bashkë me Halimin më 1911 kthehen në atdhe dhe bashkohen […]

LISTA E MESUESVE QË KANË PUNUAR NË SHKOLLËN “MUMIN SELMI” NDËR VITE – 1916-1923 1. Jaho               Hodo             Borsh 2. Musa              Sinani           Fterrë 3. Telo                Duro              Kallarat 4. Xholito           Gulielmo         Itali 5. Mecan            Selami           Kallarat 6. Istref                Pulo               Borsh 1935-1940 7. Adem              Hodo              Borsh 8. […]

Të dashur ish mësues dhe nxënës të shkollës “Mumin Selami” të Kallaratit! Fshati Kallarat ka historinë tij shumë vjeçare, të qëndresës e të luftës ndaj pushtuesve të huaj, por edhe atë të ndërtimit dhe të lulëzimit të tij në vitet e pasluftës dhe në ditët e sotme të demokracisë. Një […]

Redaksia e Gazetes Kallarati: Kryeredaktor: Seit Jonuzaj Redaktorë: Hiqmet Meçaj Petrit Qejvani Çize Xhaferi Lefter Hysi Rami Memushaj Besnik Gjonbrataj Arti grafik: Andi Meçaj e-mail: gazetakallarati.com