Të nderuar miq dhe bashkëfshatarë, Çdo festë për data madhore të historisë së kombit tonë nuk mund të kremtohet pa kujtuar ata që kanë kontribuar me penë apo me pushkë për arritjen e tyre. Në vijën e kësaj tradite, edhe ne jemi mbledhur në prag të festës së 100-vjetorit […]

Po pres pas derës trokitjen e saj Pa frymë Si gjahtari i mirë shfaqjen e bishës së adhuruar. Qetësi, bota s’pipëtin Gjaku im me ulërimë të mbytur zgjeron damarët Ndërsa unë bëj gati Në një alarm absolut Veglat e shpirtit dhe ato të tjerat… Për të ekzekutuar prenë e bukur […]

Një grua e trondit gjithnjë një burrë Siç po bën me mua edhe ti tani Ndonese ka vite qe ndezim njeri-tjetrin Llava e dashurise ende ngroh ne brendesi..   Te shoh me vemendje, i pikelluar Per shkelqimin e zbehur te gjithckaje qe kishe: Per vijat e fytyres, damaret tinzare Qe […]

Sapo kisha dalë nga një seminar me të huaj mbi demokracinë në komunitet dhe decentralizimin. Ishim në vitet e parë të demokracisë dhe seminarë të tillë ishin të shpeshtë dhe të nevojshëm , sidomos për ne shqiptarët, që ishim nga rreshti i fundit dhe për europianët dukeshim një zbulim. Sidoqoftë, […]

Sapo kisha dalë nga një seminar me të huaj mbi demokracinë në komunitet dhe decentralizimin. Ishim në vitet e parë të demokracisë dhe seminarë të tillë ishin të shpeshtë dhe të nevojshëm , sidomos për ne shqiptarët, që ishim nga rreshti i fundit dhe për europianët dukeshim një zbulim. Sidoqoftë, […]