ANA, POEZI


Hiqmet Mecaj

Në këtë kllapi të syrit rri një qiell tjetër,
aty të kam vendosur,
të më ruash një vend, 
do të të sjell lajme të reja,
do të të tregoj për shiun që rrjedh brenda meje,
ti tani banon në një mungesë të madhe,
edhe unë jam në një mungesë të madhe
megjithatë takohemi. Rrobat e tua, këpucët, fustanet,
kapelat e rrumbullakëta, hidhërimin e këmbës, 
të gjitha i flaka,
ti vjen natën, gjithnjë natën, 
si dritë hëne ngjyrë limoni,
më futesh në shtratin e gjerë…
Tani mungesa bëhet dhomë,
tani mbushet me zëra që dikur kanë qenë,
fytyrë, mërzitje, temperaturë, lodhje
në një kohë me kufij të paqartë. Dua të ta fshij pluhurin,
të të blej flokë të rinj, jo prej bari e rrënjash,
të të çoj nëpër vende të panjohura,
ku shpesh jemi takuar e puthur.

27.10.2005

Next Post

MUNGESË, POEZI

Sht Maj 26 , 2012
Ka vite, i mungoj vendit tim,flas gjuhë të huaj, më lodh shumë,si të mbaj mes dhëmbëve një kontinent të tërë, fjalët e gjuhës sime e çajnë përmes, currila të ftohtë që ngjethin.Nëpër ballë rrjedhin çurg dete të kripur,nëpër sqetulla përplasen lumenj,vendi im, më i rëndi,m’i përthyen gjumin dhe shpirtin,kam vënë kurriz.Sa herë […]
Hiqmet Mecaj