Bogonica

HasanKallarati

Qesh Bogonica, me kryet lart!

Duke shikuarë më të dy kratë,

andej detin dhe rivjerën,

këtej grykën dhe Shushicën,

andej drit’e jetë, begati!

Ashtu si në gjithë Shqipëri.

Kujton Bogonica jetën e kaluarë,

Kohën e vuajtjeve të shëmtuarë,

që me shekuj ke provuarë,

me luftra e gjak-derdhje pa pushuarë,

kujton me neveri luftërat antike,

me turqit osmënlli në kryengritje,

dhe strehimin që populli i jepte,

me shpellat, gropat, shkëmbme shpellat,

gropat, shkëmbënjt i mbronte,

Ai mban mënt ti Bogonicë,

Gjermanët me top kur të qëlloninë,

nga qafa poshtë, se lart s’guxonin,

të ngjiteshin me këmbë të të sulmonin?!

 

HASAN KALLARATI

Next Post

KENGA E VAJZES SHQIPTARE

Die Qer 3 , 2012
  Anës lumit zallit bardhë një sorkadhe shkon një këngë të bukur shumë ajo po këndon me një zë porsi thëllënxë dikë dashuron. Do të kthehet nashtinë ndaj dhe po nxiton. Ja kish marrë duke ecë kjo vajza këngës dhe po shkonte me të shpejtë në drejtim të tendës vajza […]
HasanKallarati