Nuk janë të paktë bijtë e Kallaratit që me bëmat e tyre, me trimëritë në luftë për mbrojtjen e çlirimin e trojeve shqiptare në rrjedhën e kohës dhe me shërbimet që i kanë bërë atdheut kanë bërë emër e janë shquar. Ata kanë nderuar familjen e fisin e tyre dhe […]

Seit. JONUZAJ. Ushtarak, punonjës shkencor. U lind në Kallarat në vitin 1929. Mori pjesë në LANÇ, në Br8S, duke vijuar deri në Vishegrad. Pas luftës u dërgua në shkollën ushtarake “Skënderbej” të pionerëve )(1945-1947). Pastaj dërgohet për studime jashtë vendit në fushën e detarisë ushtarake, fillimisht në Kroaci dhe në […]