Ç’DHËMBË TË TMERRSHËM, POEZI


 Andi Meçaj

Duke parë një buburezë të balsamosur

në dritare, loti qau, bashkë me të unë.

 

E di, një ditë do të kthehet, ushtria

milionëshe do të shqyejë mishin.

 

Ndërsa ne mbas dritareve do të mërmërisim

“Ç’dhëmbë të tmerrshëm paskan buburezat?”

 

Nga Andi Meçaj

Next Post

BALADA E MOHAMEDIT, POEZI

Sht Qer 16 , 2012
Këpucët veshën këmbët e zeza të Mohamedit, njërin sy e ka të lagur, njërën mëngë të ngrënë, hunda i ka ngrirë, e heq, e fut në xhep, hunda fillon të këndojë një melodi kurvash, Mohamedi dëgjon megjithëse pa vesh. Rruga fillon të ecë, ecin dhe këpucët veshur këmbë të zeza […]
Andi Meçaj