Këtu pihet, Kasua e ka mjekrën prift, prift nuk është, as shkrimtar, si shkrimtar të rrëfen për Disenë, që dikur… “Dikur, prej kohërash që s’mbahen mendtë paska zbarkuar në fshatin tonë buzë detit, aty qenka martuar me një perí.., Lenie, Lenie ia thoshin emrin…!”, thotë, duke pirë rakinë e holluar […]

(Vlorës në fundjavë vere) Qyteti fle, nuk flenë llozhrambledhësit, me fshesa të mëdha fshijnë maskat, hedhur, bishta cigaresh në trotuare, dasmat shurdhojnë gjumin, imagjinatën e ftojnë në tryezë. Bosh qyteti, sa bosh në këtë orë?! Vetëm hijet e banokan këtë qytet? Disa thonë, e kanë fajin dasmat, disa, deti me […]

Iku, unë prisja, kë prisja?! As tani s’e marr vesh. Iku me erën hajdute të marsit, mbi atë anijen gërdallë të Velos, mori dhe puthje dhe përqafime në valixhe, për dashuritë tona nuk kishte vend, pastaj me një shami ma përkundi dhe ma shkundi pikëllimin e fundit që mbaja për […]