Next Post

Nga Krijimtaria e Rapsodit Popullor, Veliko Murat Breshani (1888–1944)

Enj Qer 28 , 2012
U lind në Kallarat më 1888. Mbaroi shkollën e mesme turke në Janinë. Mori pjesë në luftimet kundër bandave të andartëve grekë më 1914 dhe kundër pushtuesve italianë në Luftën e Vlorës më 1920. Me mbarimin e Luftës, u dërgua nga Ismail Qemali në Himarë, ku qëndroi dy muaj, së […]