DASHNORES QE ME BRAKTISI

HasanKallarati

Ku je nisur e do veç,

pse do shkojmë veç e veç?

A po kërkon të më vdeç,

në moshënë njëzet vjeç?

S’të vjen keq pakë për mua,

që të kam dash’ e të dua,

ç’të keqe ke, pse s’ma thua?

Ç’ke që po ndahesh nga mua?

Pse harrove dashurinë,

rritjen e fëmijërinë,

kush duhej si un’e tinë?

Pse më largohesh nashtinë,

më bëre për në çmendinë?!

 

Hasan Kallarati

Next Post

LUFTA E KALLARATIT ME ANDARTET GREKE ME 1914*

Die Qer 3 , 2012
Ishte muaji i korrikut, nëntëqintkatërmbëdhjetë, erdh ushtarët e armikut, erdhë gjiritllij e grekut, ca nga rrëza, ca nga mali, vinin rrugës, vergje, vergje, njëmijëdyqint andarë, njëmijëdyqint dyfeqe, kapiten Kromidha Çollaqi, Çollaqi nga mali erdhi, me Nase Labin të dy, kish dhe nipinë Çollaqi, që ra atë dit aty, vështroi Nasia […]
HasanKallarati