FËMIJËRIA, POEZI

Andi Meçaj

Përplaset dera, hyn ai,

sytë i ka të verdhë,

duart jeshile,

kokën katrore,

brenda xhepave rri fshehur fëmija,

e nxjerr, i blen akullore,

lodra, të puthura,

rrotullon botën në karuzel,

tregon rrugën ku u rrit,

shtëpinë e vogël me baçen e madhe,

qenin larush tek bredhërinte

dhe gjyshen topolake që rrudhte kohën.

Nga Andi Meçaj

Next Post

NË DORËN E VAJZËS QË FILLON TË QESHË, POEZI

Sht Qer 16 , 2012
  Sot s’më hahet, nga ballkoni përtej del ngopja, i kalon të 100 kilet, më përshëndet me një lëkundje dore që i ngjan lavjerësit. Në tavolinë pjatat flenë me ca gërhima që s’durohen, pas pak vjen vetmia me pëllumbat e saj, ma përlan sofrën time besditëse, mërzitem dhe bëj gati […]
Andi Meçaj