FUND VJESHTE

 


Gjethe të rëna, kudo gjethe.

Njerëzit, trotuaret, bulevardet

Lexojnë paragrafet e fundit të vjeshtës

Dhe, pa u ndjerë,

Dimri,

I zymtë,

Me pardesynë e qullur të erërave

Si regjisor i dështuar,

U ul në vargje

Duke pirë cigare

Dhe, me kamzhikë shirash,

Përzuri vjeshtën nga bota.

 

Petrit QEJVANI, 1968

 

 

 

Next Post

NJË NATË ME A.B.

Die Pri 19 , 2020
    Sa e bukur ishte nata me ty në qendër! Me sytë e tu – burime të magjishëm, Rrethuar nga halat e qerpikëve. Ndjej frymëmarrjen tënde Që vesh me avull botën Dhe buzët e tua – Celësin e dashurisë. Ndjej shpërthimin e trëndafilit të zemrës Dhe paqen e kënaqësisë […]