NJË NATË ME A.B.

 

 

Sa e bukur ishte nata

me ty në qendër!

Me sytë e tu – burime të magjishëm,

Rrethuar nga halat e qerpikëve.

Ndjej frymëmarrjen tënde

Që vesh me avull botën

Dhe buzët e tua –

Celësin e dashurisë.

Ndjej shpërthimin e trëndafilit të zemrës

Dhe paqen e kënaqësisë të gjinjve të tu –

Dallgë të relievit të trupit tënd

qumësht.

Petrit QEJVANI, 1989

Next Post

NJË FIJE

Die Pri 19 , 2020
            Një fije peri më mban në jetë Një fije peri më ndan nga vdekja Një fije peri më bashkon me ty Një fije peri më ndan nga ti Nëse nuk mund të duhemi, së paku të urrehemi, Sepse  në të dy rastet afirmohet prezenca […]