. KTHIMI, POEZI

Andi Meçaj

Erdhëm,

ku erdhëm këtu?!

Këtu ku edhe aromat e dikurshme

s’gjenden më as kornizave,

kornizat kanë 20 vjet mërguar,

mërguar, mureve që na shohin të huaj,

të huaj na puth dhe dielli,

dielli ynë thinjur nga pritja e gjatë,

i gjatë malli për gurët,

gurët, të vetmit që njohën kthimin,

kthimin tonë klandestin.

2011

Nga Andi Meçaj

Next Post

. VJEN ERA, POEZI

Die Qer 17 , 2012
Erdhi era me fytyra të harruara në pelerinë, era me çaste të fshehura xhepave, era me gungat e fëmijërisë në kokë, era me përkëdheljet e gjyshes në duar, era që kish vite që nuk sillte kaq dhurata.   Ajo erë që kundërmon aromë limoni dhe gjellërash, era e shtëpisë sime. […]
Andi Meçaj