KUR BIE SHI, POEZI

Andi Meçaj

Bie shi në oborr dhe në

shpirtin tim, nuk kam ombrellë,

strehë nuk kam, vetëm një qiell

dhe katër mure që ma rrethojnë

qenien, duke u vyshkur,

tkurrur brenda meje.

Macen e zezë e shoh të laget,

tavolinën të gjëmojë si tambur,

mbulesat, fantazma të vallëzojnë,

krevatin të ngrihet, të shkundet si qen,

nga pikturat të dalin njerëzit-hije,

me sytë dhe duart e ndritshme.

Ndërsa erën të shtrihet mbi dysheme,

të lotojë nga dhimbja dhe trishtimi.

Nga Andi Meçaj

Next Post

FËMIJËRIA, POEZI

Sht Qer 16 , 2012
Përplaset dera, hyn ai, sytë i ka të verdhë, duart jeshile, kokën katrore, brenda xhepave rri fshehur fëmija, e nxjerr, i blen akullore, lodra, të puthura, rrotullon botën në karuzel, tregon rrugën ku u rrit, shtëpinë e vogël me baçen e madhe, qenin larush tek bredhërinte dhe gjyshen topolake që […]
Andi Meçaj