MBIU NJË FËMIJË, POEZI

Andi Meçaj

Flas për shiun që biskon ëndrrat,

çadrat e dashurive hapen,

dëgjohet muzikë e ëmbël,

ai tik-tak zemrash në puthje,

lot të gjallësh vdesin,

lot të vdekurish lindin,

një fëmijë mbin mbi kurrizin tënd,

shtëpi mbi shpatullat e tjetrit,

te supet e Jonës çelin lule,

prifti Mihal ka një kishë në flokë,

foshnja mban në duar një qytet.

 

Dhe unë vazhdoj të flas për shiun,

për shiun që biskon ëndrrat.

2010

Nga Andi Meçaj

Next Post

. KTHIMI, POEZI

Die Qer 17 , 2012
Erdhëm, ku erdhëm këtu?! Këtu ku edhe aromat e dikurshme s’gjenden më as kornizave, kornizat kanë 20 vjet mërguar, mërguar, mureve që na shohin të huaj, të huaj na puth dhe dielli, dielli ynë thinjur nga pritja e gjatë, i gjatë malli për gurët, gurët, të vetmit që njohën kthimin, […]
Andi Meçaj