MË SHUMË TË DISH TË QESHËSH

 

E dashur,

Nuk kam qejf të të shoh kurrë të vrenjtur

Se bota më duket e vogël pastaj.

(Natyrisht që ndonjëherë do vrenjtesh patjetër)

Se qiell të hapur

Nuk mund të ketë,

Pa patur qiell të vrenjtur.

Po kryesorja është që ti,

Më shumë të dish të qeshësh.

 

Petrit Qejvani, 1970

Next Post

MË NË FUND

Die Pri 19 , 2020
    Më në fund, tani që dimri po vjen frikshëm Dhe pranvera jonë është një akuarel i mbyllur në kornizë Unë dhe ti u kujtuam të ndezim zjarrin e gjakut tonë Me shkëndijat e fundit të mbetura ende gjallë Dhe të krijojmë një pranverë të vonë Ku njeri-tjetrit t’i […]