MOJ BRIGADA KRYELARTË

 

Brigadë, moj Brigad’ e tetë

Prill më njëzetepesë

Kallaratas nja tridhjetë

Në Sheper morën pjesë

 

Atje brigadën formuan

Të madhe njësi bashkuan

Armikun për ta larguar

Shqipërinë për ta çliruar

 

Detyra jon’ e parë

Që Kongresin historik

Në Përmetin e çliruar

E siguruam nga çdo armik

 

Tetë qershor dyzetekatër

Në Pogon gjermanët ndale

Aty ranë dy kallaratas

Dhanë jetën si trima lebër

 

Ormën Boro e Shuko Ramo

Derdhën gjakun e kulluar

Bij të shquar kallaratas

Kurrë s’kanë për tu harruar

 

Betejat s’kishin të sosur

Marshove për Konispol

Në përleshje t’ armatosur

Gjermanët njohën të zonë

 

Hapin e pate të gjatë

Marshove për në Tiranë

Moj brigada kryelartë

Të ndriste ylli në ballë

 

Ngado shkove këngë e shpatë

Ti vetëm fitore korre

Mbërrite gjer në Vishegrad

Historin’ me gjak e shkrove

 

Kallaratasit s’tu ndanë

Ecën bashkë gjurm’ më gjurmë

Dhe disa prej tyre ranë

Trima që s’harrohen kurrë

 

Ata ranë, po janë të gjallë

Dhe kush doli nga rreziku

Nuk mbeti pa një plagë

Si Kapua, Tarja, Hysua, Namiku…

 

Moj brigadë heroinë

Emri yt me yje shkruar

Derdhe gjak për Shqipërinë I

Në mes të shoqeve e shquar

 

  NAMIK  ABAZAJ

Next Post

NJERIU QË LUFTOI E PUNOI PËR ATDHEUN, nga Nedin Gjoni

Hën Gus 13 , 2012
  -Me rastin e 5-vjetorit të ndarjes nga jeta të Hamit Qejvanajt- Vitet shkojnë shpejt, pa u kuptuar, sepse vetë jeta është e ngarkuar me probleme nga më të ndryshme. Kështu që, kur në biseda kujtohen shokët e ndarë nga jeta, nuk na besohet. Habitemi, si ka mundësi që vitet kaluan […]