Shumë burra të mirë ka patur e ka Kallarati, që i kanë dhënë vlera historike me bëmat e me mendjet e tyre. Në Qafën e Ubavit grumbulloheshin të tërë, kuvendonin e rregullonin çdo punë të fshatit. Mund të përmendim Telo Zhibajn, Meçan Selamin, Birçe Guxhën, Lelo Jazon, Llano Delon, […]

  25 prilli i vitit 1944 më kujton e më sjell afër shokët e shoqet partizane që njoha ditën e parë të mbërritjes në Sheper të Zagorisë dhe gjatë veprimeve luftarake në krahinë, në Sopik, qytetin e Gjirokastrës, në Konispol, Berat, Lushnjë, Tiranë, Mal të Zi e deri në Vishegrad […]

  Brigadë, moj Brigad’ e tetë Prill më njëzetepesë Kallaratas nja tridhjetë Në Sheper morën pjesë   Atje brigadën formuan Të madhe njësi bashkuan Armikun për ta larguar Shqipërinë për ta çliruar   Detyra jon’ e parë Që Kongresin historik Në Përmetin e çliruar E siguruam nga çdo armik   […]

ARRA E “ABAZE” NË QAFËN E UBAVIT, KALLARAT Para pak kohësh doli në qarkullim libri “Misërgjonajt e Kallaratit”, shkruar nga bashkëfshatari jonë i nderuar Namik Abazi. Librin me të vërtetë ia kushton njërës prej mëhallave të fshatit tonë Kallarat, mëhallës  së “Misërgjonajt” dhe në këtë kontekst familjes së tij  “Abazaj”, […]

U lind më 12 Shkurt 1927 në një familje atdhetare në fshatin Kallarat. Babai i tij Zimo Abazi ka marrë pjesë me armë në dorë në rezistencën kundër shovinistëve grek dhe në luftën e Vlorës në vitin 1920. Ai që nga viti 1943 e ktheu shtëpinë e tij në bazë […]