O JU MALE LEGJENDARE

HasanKallarati

O ju male legjendare,

dhe ju kodra shekullore,

ju pyes po s’kini zë,

s’kini mundësi shprehore,

të më thoni ç’kini parë,

se po jini të moshuarë.

Kush ka shkuar’e ka ardhë?

Kush shkeli mbi kurris tuajë?

edhe Zot kë kini pasë?

Shqipëtar apo të huaj?

Sigurisht që shqipëtarë.

N’histori jemi bazuarë,

që fisetë shqipëtare,

me shekuj jan istaluarë,

dhe autoktonë janë.

Po luftëra kanë xhvilluarë.

Me shumë kombe barbarë,

që kanë ardhë e kanë shkuarë,

në këta trojetë tanë,

po asnjëri s’ka qëndruarë,

gjithënjë të zot e kanë.

 

Hasan Kallarati

Next Post

KENGE KUSHTUAR VLORES

Die Qer 3 , 2012
O moj Vlora heroike, të bukur pamje që ke, një varg, kodra me ullishte, të qëndrojnë për mbi kre, dhe kështjella në Kaninë, e lartë deri në re, Shashica një mal lëndinë, brinja valë dhe pllaje, kyj mal i bukurë shumë, ushqen gjith’ato kope, prapa krahëve një lumë, me zall […]
HasanKallarati