O shtatë prilli i zi, nga Brahim Goxhaj

-Poezi nga Brahim Goxhaj, në kujtim të jetës së Luan Shakaj-

 

Shtatë prill, ditë e hënë,

Në pasdite seç u nxi

Vjen një lajm e një gjëmë,

Shokë, u vra Luani!

 

Qysh e priti ajo nënë,

Kush ia tha lajmin e zi

Motrat seç u prekën rëndë,

Ç’u bënë korbat mavri.

 

Qysh do bëjë e zeza grua

Se i le katër fëmijë,

Qysh do bëjë e zeza vajzë,

Do qajë, babë xhani.

 

Ç`u bëre Luan vëllai,

Pse nuk të shohim me sy,

Pse i le të gjithë mënjanë,

Shokë edhe miqësi.

 

Erdha lart e të kërkova,

Po nuk të pashë me sy,

Fola fort, por nuk dëgjove,

Vallë ku ke vajt e rri.

 

Dua të bëj muhabet,

Dua të pimë raki,

Dua të bëjmë shaka,

Siç dinim unë e ti.

 

Bashkë u lindëm e u rritëm

Nëpër male shtegtarë,

Ne e dimë ç`kemi hequr,

Kemi qeshë e kemi qarë.

 

Kur po shkruaj këto vargje

Lotët më venë rrëke,

Pse na ike more burrë,

Apo nuk doje me ne.

 

Atje gjete shoqërinë

Memon me gjithë Avninë,

Ilirjanin e Kadrinë,

Bujanin e Bardhosh zinë.

 

Motra të erdhi nga prapa,

Pati hall mos të zijë vapa,

Të të jepte një gotë ujë,

Të pyeste mos je sëmurë.

 

Qysh duron e zeza nënë,

Qysh, qysh rri në këmbë,

I rreshtoi në një radhë,

Katër vajza e një djalë.

 

Komandant Pelivani

Një fishek kishte gjerdani,

Nuk deshi që t`i vinte djali,

Po atë e mori malli.

 

Latë fëmijë, nipër e mbesa,

Do ju kujtojnë në breza,

Pse është kaq e shkurtër jeta?

Kur do gjendet e vërteta?

 

Ka shumë ligje dhe lot

Të gjithë s`i shkruaj dot,

Pse na e more Luanë,

Shtatë prill, ç`borxh të pamë!

 

I paharruar do mbetesh në zemrat dhe kujtimet e shokëve, miqve dhe gjithë të njohureve të tu.

 

Brahim GOXHAJ

Botuar ne gazeten  “Kallarati”, nr. 75

Next Post

Gazeta Kallarati nr. 75

Pre Tet 10 , 2014