Pak nga jeta e deshmorit Nelo Nazër Hysaj (1916–1945)

Lindi në Kallarat më 22 korrik 1916. Në dhjetor 1942 bashkohet me çetën “Mumin Selami”. Në nëntor 1944 inkuadrohet në Brigadën XXII Sulmuese. Bie më 20 janar 1945 në luftimet e zhvilluara me forcat gjermane në Turvjak të Vishegradit.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Nuredin Selam Breshani (1923–1944)

Die Gus 5 , 2012
Lindi në Kallarat më 13 qershor 1923. Në dhjetor 1942 hidhet në radhët e çetës “Hajredin Tremishti” dhe në gusht 1943 inkuadrohet në Brigadën I Sulmuese, me detyrë komandant skuadre. Në radhët e kësaj njësie pranohet anëtar i PKSH dhe në shkurt 1944 emërohet zëvendëskomandant kompanie. Në përbërje të forcave […]