Pak nga jeta e deshmorit Ormën Boro Ribaj (1916–1944)

Lindi në Kallarat më 17 prill 1916. Në dhjetor 1942 futet në radhët e çetës “Mumin Selami”, me detyrë zëvendëskomandant i çetës. Në prill 1944 inkuadrohet në Brigadën VIII Sulmuese. U vra më 8 qershor 1944 në Sopik të Gjirokastrës në luftimet e zhvilluara me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 186 datë 30 korrik 1983 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Shuko Ramo Karabollaj (1910–1944)

Die Gus 5 , 2012
Lindi në Kallarat më 15 maj 1919. Në dhjetor 1942 bashkohet me çetën “Mumin Selami” dhe në maj 1944 inkuadrohet në Brigadën VIII Sulmuese. Bie më 8 qershor 1944 në Sopik të Gjirokastrës, në luftimet e zhvilluara me forcat gjermane. Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 186 datë […]