PLAKU LODËR, POEZI

Andi Meçaj

Çapon, godet bastunin

në rrugën drejt kishës,

troket orët e tij të mbetura,

asfaltin e zi që hap derën,

nga del e bukura e dheut

shndërruar në flutur,

krahët e ylbertë përplas,

në flokët e tij shekullorë vendos,

të jetojë dhe të vdesë.

Dora kurdis zemrekun,

ecën dy hapa, ndalon,

rikurdiset, vazhdon.

Nga qoshja del fëmija kaçurrel,

me sytë e dielltë,

duke bërtitur, duke ulëritur

nga gëzimi për plakun lodër,

për këtë gjigand të rrudhur,

me tesha të ngrëna kohëve,

me këtë bastun që ka hedhur

rrënjë në shpirt.

Kujdes biri im,

ka nevojë për shumë dashuri

dhe pak kurdisje.

Next Post

KUR BIE SHI, POEZI

Sht Qer 16 , 2012
Bie shi në oborr dhe në shpirtin tim, nuk kam ombrellë, strehë nuk kam, vetëm një qiell dhe katër mure që ma rrethojnë qenien, duke u vyshkur, tkurrur brenda meje. Macen e zezë e shoh të laget, tavolinën të gjëmojë si tambur, mbulesat, fantazma të vallëzojnë, krevatin të ngrihet, të […]
Andi Meçaj