VITET QË RRODHËN, POEZI

Andi Meçaj

I mbyllëm vitet që rrodhën

në kuti të vogla, të mëdha,

i ngjeshëm valixheve të çngjyrosura,

thasëve plastikë, xhepave që u grisën

nga gëzimet dhe hidhërimet.

Në flokë thinja, në fytyrë rrudha,

në zemra copëza kujtimesh

që i lexojmë rrallë.

Faturat e dritave dhe të ujit

i paguam dje,

telefoni nuk ka ardhur ende,

por na duhet të ikim

atje ku s’na njohin më,

apo na kanë harruar.

Dy të huaj si ne

ngarkojnë plaçkat,

kanë punë të lehtë

me gjënë tonë të pakët,

Vetëm librat rëndojnë,

megjithëse i përgjysmuam.

Kamioni ikën,

mbyllim derën

dhe dorëzojmë çelësat

e viteve që rrodhën.

2010

Nga Andi Meçaj

Next Post

IKU, UNË PRISJA, KË PRISJA?!, POEZI

Die Qer 17 , 2012
Iku, unë prisja, kë prisja?! As tani s’e marr vesh. Iku me erën hajdute të marsit, mbi atë anijen gërdallë të Velos, mori dhe puthje dhe përqafime në valixhe, për dashuritë tona nuk kishte vend, pastaj me një shami ma përkundi dhe ma shkundi pikëllimin e fundit që mbaja për […]
Andi Meçaj