Nelo Hysaj kish lindur në Kallarat më 27.7.1916 në një familje të varfër, por fisnike e atdhedashëse. Bashkëkohësit e tij Nelon e mbajnë mend si një djalë me trup të bëshëm, të shkathët dhe të palodhur që i pëlqente të merrej me të gjitha punët. Përpiqej t’i vinte në ndihmë […]

  -Kujtime dhe homazh për shokun tim të klasës e të jetës, Zoto Rjepajn-. 1 shtatori i vitit 1956 më gjeti të ulur në bankat e shkollës së lartë. Kisha mbaruar mature në gjimnazin “Ali Demi” të Vlorës dhe më ishte akorduar e drejta e stududimit për Institutin Politeknik, dega […]

     Kur panë se ora e caktuar u sos dhe Italia nuk loti nga Vlora, të gjithë menjëherë thirrën “Rroftë lufta”. “…Natën, më 5 të këtij, shqiptarët u sulën kundër ushtrisë sonë dhe zaptuan katundet Bestrovë e Selenicë, si dhe minierën e Selenicës. Italianët u zbrapsën në Vlorë, shqiptarët […]

  Kur kini lindur dhe cila është familja juaj prindërore? Fillimisht dëshiroj të falënderoj stafin e gazetës dhe personalisht juve për mundësinë që më dhatë të jap këtë intervistë. Unë kam lindur në Kallarat më 24/02/1968 në familjen Laçaj. Prindërit e mi janë: babai Bejkush Laçaj (Leskaj), i biri i Bino Laçajt dhe i Gastere Sejdiut dhe mamaja […]