LETËR NGA ITALIA, DËRGUAR SHOQATËS SË VETERANËVE TË LANÇ TIRANË. Të nderuar e të lavdishëm përfaqësues të veteranëve të LANÇ dhe të dëshmorëve të Atdheut, të këtyre dy organizatave prestigjoze për Atdheun dhe botën progresiste e kurrë jo për botën e regresit e të revanshit! O ju monumente të gjalla […]

-Me rastin  e 1 vjetorit të vdekjes- Nuk i besohet askujt se afërsisht një vit më parë pushoi së rrahuri zemra e njërit  prej bashkëfshatarëve tanë më të nderuar, Sami Karabollit. Nuk e besojnë këtë familja e tij, bashkëshortja Drita dhe vajza Entela, por nuk e beson as edhe një […]

–Me rastin e 1 vjetorit të vdekjes– Razip Nelo  Golloshaj ishte një  prej atyre kallaratasve që për vendlindjen e tij kishte shumë dashuri dhe gjatë gjithës jetës së tij u mundua të shkruajë, të shpalosë e të kontribuojë  vlerat më të mira për Kallaratin dhe kallaratasit. Po bëhet gati një […]

1. Objekt i këtij punimi, që vjen në vijim të një monografie kushtuar përkatësisë etnike të himarjotëve, është bërë antroponimia e krahinës së Himarës, me synimin që të plotësojmë dhe të thellojmë argumentet që kemi sjellë në veprën në fjalë lidhur me këtë problem. Meqenëse emri Himarë historikisht ka shënuar […]

GJUHËTARIT TË  SHQUAR PROF. Dr. RAMI MEMUSHAJ  I dashur Rami! E ndiej si një detyrim moral,por edhe vëllazëror të të falënderoj nga zemra për dhuratën e mrekullueshme, veprën “Histori e Kurveleshit” 1, botim TOENA, Tiranë 2004.  Unë më 1946 kam punuar një vit në Kurvelesh me Organizatën e Rinisë, prandaj […]