Aty nga fund i shekullit të 19-të ndodhi një ngjarje e pazakontë që tronditi Kallaratin. Djaloshi 19-vjeçar, Hamiti, një buzëmbrëmje dimri, tentoi të përdhunonte roben greke, sykaltrën Helene. Gratë kallaratase, të alarmuara, çirrnin faqet duke mallkuar, ndërsa burrat nxitonin t’i bënin gjyqin mëkatarit. Ai vit do të mbahej mend gjatë […]

Isha në një dasëm, në lagje. U martua vajza e Shemshedinit. Gjëmuan këngët dhe meloditë, por nuk munguan edhe qyfyret dhe komeditë. Sa erdhën krushqit me dhëndrin, një grup plakash ia morën rrugës me romuze: Nusja jonëë sa e mirë, dhëndëri si kec i shtirë. Nusja jonë yll e dritë, […]

Personazhet: l – Mënua – 35 vjeç 2 – Kalopi – 30 vjeçe 3 – Lefteri – Nënpunësi i gjendjes civile (Ngjarja zhvillohet në paraskenë. Një tabelë “stacion urbani”. Hyn Kalopi me çantë në dorë dhe një trëndafil. Qëndron te stacioni. Hyn Mënua, shikon Kalopin, afrohet, e përshëndet dhe ajo […]

Personazhet: 1 – Skënderi – Drejtues tenderi 2 – Qibini – Kërkues për tender 3 – Gëzimi – Kërkues për tender 4 – Keti -Kërkuese për tender 5 – Vangjeli – Kontroll i shtetit (Skena: Zyrë me një tavolinë dhe një karrike. Në paraskenë hyn Qibini me një zarf në […]

      Personazhet: 1 – Kadriu – Babai 2 – Zana – E shoqja 3 – Beni – I biri 7-8 vjeç 4 – Gagaçi – Gjiton i Kadriut 5 – Sokoli – Shef i Kadriut (Ngjarja zhvillohet në shtëpinë e Kadriut. Beni është duke lozur me top. Në […]

AHENGU, (skeç) Personazhet: 1 – Aliu – I zoti i shtëpisë. 2 – Aisheja – E shoqja. 3 – Sadiku – Shok i Aliut, refugjat në Greqi. 4 – Jani – =/= =/= =/= në Itali. 5 – Barjami – =/= =/= =/= në Turqi. 6 – Bastriu – Komshi i […]

Personazhet: 1 – Manolis – Refugjat në Greqi 2 – Sufllaqis – Pronar Grek 3 – Pallaqis – Avokat Grek 4 – Koraqis – Gjyqtar Grek Në paraskenë hyjnë duke u zënë Manolis dhe Sufllaqis. Manolis – (E kap për mënge Sufllaqin) Eeeeej, Sufllaqis, më jep dhrahmitë që të kam […]

Gafur Hasan Meçaj(Shametaj) me origjinë nga Kallarati i Vlorës, u lind në Vlorë më 1938. U diplomua në Universitetin e Tiranës si inxhinier gjeolog më 1962. Kryegjeolog në minierën e Memaliajt, shef reparti në fabrikën e tullave në Vlorë. Deputet i Kuvendit Popullor (1991-1992). Këshilltar në Bashkinë e Vlorës. Gazetar […]