Enver Strati, promovon librin “Historiku i Kallaratit” dhe feston 80 vjetorin e tij të lindjes dhe 75 vjetorin e bashkëshortes, Anushes. Në një atmosferë të veçante në diskoklubin Alpha Buzuku në Tiranë, Enver Strati në mes të bashkëfshatarëve të tij kallaratas dhe njerëzve të afërm, pjesëtarëve të familjes, miqve, shokëve […]

Shkas për këtë shkrim u be njohja nëpërmjet faqeve të interrnetit me një shkrim të titulluar “Dëshmi për 7 Prillin 1939 ” shkruar nga Dashnor Kaloçi e botuar në një nga gazetat e diasporës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai,nëpërmjet dëshmive të disa veteranëve vlonjatë pjesëmarrës në qëndresën ndaj […]

Kur bëheshin bashkë Saraja me Hatikën, dy bijat e Zhulate (kështu thirreshin muhaxhirët e ardhura nga Zhulati në vitin 1913 të ikura nga përndjekja e andartëve grekë, për të shpëtuar kokën), pa harruar historitë e tyre pse kishin ardhur në Luginën e Lumit te Vlorës, gjithnjë tregonin historinë e Myrto […]

Lindi në Kallarat më 17 prill 1916. Në dhjetor 1942 futet në radhët e çetës “Mumin Selami”, me detyrë zëvendëskomandant i çetës. Në prill 1944 inkuadrohet në Brigadën VIII Sulmuese. U vra më 8 qershor 1944në Sopik të Gjirokastrës në luftimet e zhvilluara me forcat gjermane. Me vendim të Komitetit […]

Kallarati ka pasur e ka djem që kur e marrin penën, dinë se ç’shkruajnë. Kohët e fundit është botuar dhe ka mbërritur te lexuesi e në veçanti tek i kallaratasi, libri: “Nënë Duzja e Mumini si Bogonica e Çipini”. Autori i këtij libri është intelektuali i fshatit tonë, z. Llano […]