Tregim nga Petrit Qejvani                                 Shumë vite më parë, në fëmini, midis ciklit të ulët dhe të lartë të shkollës 8-vjeçare, ose më saktë, aty nga fillimi i klasës së pestë, më kishte lindur […]

                                                       Nuk e di se ç’ke                                                   Nuk e di se ç’bën                                                   Krahët shpesh më kthen                                                   Të më luash mendsh.                                                     Vetullat tendos                                                   Kur më ke përballë                                                   Sytë i ul përdhe                                                   S’më thua një fjalë.                                                     Edhe unë s’të flas,   […]

Po pres pas derës trokitjen e saj Pa frymë Si gjahtari i mirë shfaqjen e bishës së adhuruar. Qetësi, bota s’pipëtin Gjaku im me ulërimë të mbytur zgjeron damarët Ndërsa unë bëj gati Në një alarm absolut Veglat e shpirtit dhe ato të tjerat… Për të ekzekutuar prenë e bukur […]

Një grua e trondit gjithnjë një burrë Siç po bën me mua edhe ti tani Ndonese ka vite qe ndezim njeri-tjetrin Llava e dashurise ende ngroh ne brendesi..   Te shoh me vemendje, i pikelluar Per shkelqimin e zbehur te gjithckaje qe kishe: Per vijat e fytyres, damaret tinzare Qe […]

Sapo kisha dalë nga një seminar me të huaj mbi demokracinë në komunitet dhe decentralizimin. Ishim në vitet e parë të demokracisë dhe seminarë të tillë ishin të shpeshtë dhe të nevojshëm , sidomos për ne shqiptarët, që ishim nga rreshti i fundit dhe për europianët dukeshim një zbulim. Sidoqoftë, […]