Një ditë vere shkova në fshat, se shumë kohë kisha pa vatë, më kish marrë malli, një mall i zjarrtë, për malet, për kodrat, për lisat e gjatë! Për pyjet, luginat, dhe shkëmbënjt e thatë, për ujin e ftohët, me ngjyrë të artë, për lumin e përrënjtë, rrepet, degë shtratë, […]

  “Ti Shqipëri më ep nder, më ep emrin shqiptar”, janë vargjet e famshëm emblematikë të Naimit, të cilat i di çdo shqiptar. Dhe nuk i kujtuam kot. Më 25 maj ishte përvjetori i 166-të i poetit tonë të madh, Naim Frashërit. Një përvjetor i kaluar në heshtje. Përvjetori i […]

Këto dy dekada të pas komunizmit. Ata me një gjuhë herë direkte dhe herë tërthore kanë ndikuar jo pak në rrjedhën politike në Shqipëri. Po cili është statusi i tyre? Kjo pyetje për disa mund të tingëllojë e tepërt, por në të vërtetë nuk është kështu. Dihet, thonë ata, se […]

“Ti Shqipëri më ep nder, më ep emrin shqiptar”, janë vargjet e famshëm emblematikë të Naimit, të cilat i di çdo shqiptar. Dhe nuk i kujtuam kot. Më 25 maj ishte përvjetori i 166-të i poetit tonë të madh, Naim Frashërit. Një përvjetor i kaluar në heshtje. Përvjetori i poetit […]