Shpesh rri mendohem e kujtoj Vitet qe ikën bashkë me rininë Të gjithë ata unë mirë i njoh Enigmë mbeten vitet që vijnë.     Petrit Qejvani    

      Populli s’do qeverinë. (Diçka normale) Qeveria s’do popullin!(Diçka anormale) Nga kjo lindi konflikti. Shqipëria u bë një katraurë… Qeveria qeveris qeverinë Presidenti-presidencën, Çdo shqiptar qeveris veten. Askush Shqipërinë.     Petrit Qejvani, mars 1997  

  Femrat janë seksi i bukur Këtë të vërtetë kushdo e thotë Por nuk do të kishte asnjë vlerë Sikur të mos kish burra në botë…   etrit Qejvani, 2014    

Të pasurit kërkojnë të bëhen më të pasur Të varfërit të mos jenë më të farfër. -Zgjidhja ? -?   Por kjo botë kështu është ndërtuar Dhe sherret do zhurmojnë gjithë jetën. Të pasurit do mendojnë si të pasur Të varfërit, si të varfër patjetër. Dhe kjo për arsyen e […]

Kjo botë shëmtohet sa herë  pasuria bëhet qëllim në vetvete dhe  e vret njerun. Autori Unë jam njeri i thjeshtë, i zakonshë Dhe këndoj për vete, për njerëz si unë. Por as shqisat, as shija s’më mungojnë Për ta shijuar botën sa të mund. Dhe s’ më vjen turp, as […]

      U ngritën pallatet shumëkatësh drejt qiellit. U gëzuam. Qyteti po ndryshonte. Na kish marrë malli për ndërtesa – male. Tani u ngritën kaq shumë pranë njëra– tjetrës. Duke vrarë për vdekje gjelbërimin. Do të na marrë malli për pemët… Dhe një oaz i gjelbërt që thamë se […]

      Tek ne Nuk ka kahje të lëvizjes. Mungon shigjeta e orientimit Mund të ecësh si të duash Njëherësh nga lindja dhe perëndimi. Semaforët e jetës shoqërore janë prishur Më keq se semaforët me tri drita të qarkullimit Po deshe vret në mes të ditës Pa patur frikë […]

      (për të gjitha rastet e ngjashme)   Dikur, një i njohur, që s’e kisha mik, Kërkoi në facebook të bëhej mik me mua. Megjithëse nuk qe ndonjë kënaqësi e madhe, Kërkesa e tij, normalisht, u pranua.   Krejt rastësisht, një ditë u kujtova T’i shoh një nga […]

      Kohët e fundit janë shtuar njerëzit që shoqërohen me qen.   U nda në klasa dhe shoqëria shqiptare Të pasur, të varfër, të tjerët në mes. Si njerëzit u ndanë edhe qentë Secili sipas klasës së padronit të vet.   Po nuk e di Do të protestojnë […]