Personazhet: 1 – Skënderi – Drejtues tenderi 2 – Qibini – Kërkues për tender 3 – Gëzimi – Kërkues për tender 4 – Keti -Kërkuese për tender 5 – Vangjeli – Kontroll i shtetit (Skena: Zyrë me një tavolinë dhe një karrike. Në paraskenë hyn Qibini me një zarf në […]

      Personazhet: 1 – Kadriu – Babai 2 – Zana – E shoqja 3 – Beni – I biri 7-8 vjeç 4 – Gagaçi – Gjiton i Kadriut 5 – Sokoli – Shef i Kadriut (Ngjarja zhvillohet në shtëpinë e Kadriut. Beni është duke lozur me top. Në […]

AHENGU, (skeç) Personazhet: 1 – Aliu – I zoti i shtëpisë. 2 – Aisheja – E shoqja. 3 – Sadiku – Shok i Aliut, refugjat në Greqi. 4 – Jani – =/= =/= =/= në Itali. 5 – Barjami – =/= =/= =/= në Turqi. 6 – Bastriu – Komshi i […]

Personazhet: 1 – Manolis – Refugjat në Greqi 2 – Sufllaqis – Pronar Grek 3 – Pallaqis – Avokat Grek 4 – Koraqis – Gjyqtar Grek Në paraskenë hyjnë duke u zënë Manolis dhe Sufllaqis. Manolis – (E kap për mënge Sufllaqin) Eeeeej, Sufllaqis, më jep dhrahmitë që të kam […]

Gafur Hasan Meçaj(Shametaj) me origjinë nga Kallarati i Vlorës, u lind në Vlorë më 1938. U diplomua në Universitetin e Tiranës si inxhinier gjeolog më 1962. Kryegjeolog në minierën e Memaliajt, shef reparti në fabrikën e tullave në Vlorë. Deputet i Kuvendit Popullor (1991-1992). Këshilltar në Bashkinë e Vlorës. Gazetar […]

Në mes të Labërisë së thellë, në të dy anët e Lumit të Vlorës, sapo ai ka marrë startin, në këmbët e malit të Bogonicës, shtrihet Kallarati. Nga të rrallët fshatra të dyzuar, njëri përballë tjetrit, si ne legjendë: një i gjallë, tjetri i vdekur (i djegur), por me rrënojat […]