Tashmë dhe militanti me fanatik e kupton dhe pranon që rezultati kaq i thellë i fitores së Aleancës së majtë dhe humbja po kaq e thellë e Aleancës së djathtë nga përmasat është një revolucion elektoral. Pra jo thjesht një rotacion , […]

Marrë nga gazeta “Quotidiano di Lecce” e 10 korrikut 2012. Gurët tregojnë historinë e një populli. Dëshmitarë të qytetërimit në sytë e të gjithëve, derisa pakujdesia e njerëzve në udhëheqjen e një vendi nuk i shkatërron, ose duar hajdute nuk i kthejnë në kënaqësi personale, për të zbukuruar parqe ose […]

Laberi e shtrenjta ime nuse me vello te bardhe, ja ku jemi bijte e tuvijme si krushq radhe-radhe.Krushku i pare sipas zakonite merr nusen dore per doreme te gjithe krushqit e tjerenisin vallen popullore. Laberi e shtrenjta imemoj fisnike laberi,e hedh vallen mal me maledhe ne kenge brenda rri.

  Preç Zogaj i befasoi të gjithë ata që e dëgjuan kur deklaroi se PS nuk ka program!…Një “zbulim” që do t’ia kishte zili edhe Berisha. I njohur përgjithësisht si tip i ekuilibruar, që nuk të ofron befasi ose surpriza ne fjalët dhe qëndrimet e tij, me këtë deklaratë akuzë […]

Avdulla Laze Qejvani lindi në fillim të dhjetëvjeçarit të dytë të shekullit të kaluar, në Kallaratin e krahinës së Kurveleshit të Poshtëm, të Labërisë trime simbol i heroizmit në lufrat për Liri e Pavarësi. Nisi belbëzimet e para fëminore në luginën e bukur të Shushicës, e cila me larminë formave […]

Kishte rënë zilja paralajmëruese e orës së mësimit, kur mësuesi veteran i gjeografisë iu drejtua kolegut të vet Kristos, në fund të korridorit të katit të dytë, edhe ky mësues i historisë dhe gjeografisë, që përgjigjej për kabinetin e hartave : Më jep shpejt një hartë se do vijë për […]