Sapo kisha dalë nga një seminar me të huaj mbi demokracinë në komunitet dhe decentralizimin. Ishim në vitet e parë të demokracisë dhe seminarë të tillë ishin të shpeshtë dhe të nevojshëm , sidomos për ne shqiptarët, që ishim nga rreshti i fundit dhe për europianët dukeshim një zbulim. Sidoqoftë, […]

-Me rastin e 10-vjetorit të vdekjes së Fiqirete Rjepajt-                    Botuar ne gazeten Kallarati ne Nr.46,Korrik-Gusht 2009 Jam ulur  në sallon dhe po pi kafenë e pasditës duke medituar për problemet e ndryshme të punës e të familjes. Papritur sytë më shkuan tek […]

Të nderuar zotërinj të Redaksisë së gazetës “KALLARATI”! Urime për gazetën e punën tuaj dhe përshëndetje të sinqerta nga larg. Unë që po ju shkruaj, quhem  Marsela Çize Ribaj, lindur e rritur në Kallarat. Ju lutem të rezervoni pak hapësirë në gazetën  “KALLARATI” për këtë letër në përkujtim të motrës […]

                                  Me propozim të kryesisë së Shoqatës K/A “Kallarati”, Forumi qendror i Shoqatës K/A “LABËRIA” dekoroi me “MIRËNJOHJA  E LABËRISË” z. Seit Jonuzaj me motivacionin: “Intelektual ushtarak me kontribute të  njohura në fushën e detarisë si studiues e pedagog […]

Në Vlorë më 18 tetor 2012, Organizata e Familjeve të Dëshmorëve, në bashkëpunim me Komitetin e Veteranëve të LANÇ të rrethit organizojnë një veprimtari përkujtimore kushtuar 70-vjetorit të rënies së heronjve të Topanasë: Mumin Selami, Haredin Bylyshi, Bajram Tusha dhe Hiqmet Buzi. Ndërsa në Kallarat më 20 tetor, Shoqata K/A […]

Fjala ime Shumëkush do bëhet kurioz të mësojë se ç’i bashkon këta emra në një titull. Dy të parët dakord, Shqipëria dhe Berisha. Po i treti, c’hyn këtu? Sigurisht dikujt do t’i shkojë mendja te fakti që jemi vende fqinjë, që kemi emigrantë në Greqi. Por nuk është kjo. Si […]

Pas një sëmundje të rëndë e të gjatë në datën 17 Shtator 2012 u nda nga jeta Hasan Shaqo Hysi. Hasani lindi në Kallarat të Vlorës ne vitin 1931 në një familje të varfër me ndjenja patriotike dhe atdhetare, ashtu si çdo familje tjetër kallaratase. I lindur dhe rritur në […]

NGA: FATMIRA NIKOLLI Publikuar te BalkaWweb  06 Shtator  2012 14:54 TIRANE-Kërkesa e kryeministrit Berisha, për ndarjen në tekste të veçanta të gjuhës dhe letërsisë në shkolla ka gjetur dje miratimin e një numri të madh të specialistëve. “Gjuha është lëndë lider dhe nuk mund të futet në sqetullën e letërsisë. Kjo […]

Nga: Prof.dr.RAMI MEMUSHAJ TIRANE – Në një shkrim të botuar ditë më parë, prof. Jani Thomai, bashkëkryetar i Këshillit Ndërakademik për Gjuhën Shqipe, flet, ndër të tjera, edhe për shkallën e ndërhyrjes në rregullat e drejtshkrimit dhe në fjalorin e shqipes për të cilat u votua në mënyrë jonormale. Ai […]