Bogonic’ e madhe Me sheshe e Vale Me ujë të kulluar Si kristal në male   Ti një pikë vrojtimi Një kështjell’ e lashtë Kush del e shikon Bukuri e rrallë   Të kthehesh nga deti Pafundësinë shikon Dritat italiane Që andej dallon   Të kthehesh nga toka Gjer në […]

Në mes të Labërisë së thellë, në të dy anët e Lumit të Vlorës, sapo ai ka marrë startin, në këmbët e malit të Bogonicës, shtrihet Kallarati. Nga të rrallët fshatra të dyzuar, njëri përballë tjetrit, si ne legjendë: një i gjallë, tjetri i vdekur (i djegur), por me rrënojat […]

NDJESA E MUNGUAR, poezi nga Petrit Qejvani Serbët ende nuk u kanë kërkuar ndjesë  shqiptarëve  për krimet e tyre monstruoze në Kosovë: Autori Le të thonë populli serb është popull i mirëLe të thonë është popull i kulturuar.Anatomia e krimeve serbe në Kosovë,Është akuza më e artikuluar.Shetit në Prishtinën shqiptare.Mbrëmje, paqe, […]

MBI FIZIONOMINË  POETIKE TË ALI ASLLANIT, nga Petrit Qejvani  Për Ali Asllanin është folur e shkruar jo pak, përkundër pandehmës së krijuar për shkak të heshtjes gati 50 vjeçare të periudhës së socializmit. Ndonëse edhe atëhere diçka është pohuar rreth veprës së tij në hyrje të dy-tre botimeve të seleksionuara, […]

Mbajtur në takimin e përbashkët të mësuesve dhe pedagogëve shqiptarë dhe italianë në kuadrin e seminarit “Dialog midis dy kulturave” Të nderuar kolegë, Populli shqiptar është një ndër dy popujt më të vjetër të gadishullit të Ballkanit, së bashku me grekët. Paraardhësit e tij gjatë shekujve nuk janë thirrur me […]

Curriculum Vitae Petrit Qejvani: [email protected] •Datelindja: 01/02/1949, Gjirokaster; •Shkollimi: Universiteti i Tiranes, Dega Gjuhe – Letersi (1968 – 1972); •Kualifikime: Kurs pasuniversitar per Kritike Letrare 1977 – 1978); •Punesimi: Mesues i Letersise ne Shkollen e Mesme te Pergjithshme, Kukes, (1973 – 1975); Mesues ne Shkollen e Bashkuar, Llakatund, (1975 – […]