Po flitet e shkruhet këto ditë për “mitin” Berisha në Kosovë. Mitin në kuptimin e kampionit të patriotizmit! Shumë e dyshimtë kjo. Dhe këtë, pasi e marrin të mirëqënë, nisin pastaj ta shpjegojnë. Sipas tyre duket se një arsye e vetme e ka sajuar dhe po e mban në këmbë […]

Kjo frazeologji popullore përdoret zakonisht për të gjetur shkakun ose arsyen pse ka ndodhur dicka e paqartë ose e dyshimtë. Kjo i shkon më së miri edhe situatës së tashme midis pozitës dhe opozitës, ku beteja për reformën zgjedhore duket se do kulmojë kreshendo, vec zgjedhjes së presidentit që në […]

Një javë më parë u mbajt në Tiranë mbledhja e Këshillit Ndërakademik për gjuhën standarde. Në njoftimin për shtyp të kryesisë së këtij Këshilli thuhet se tema e diskutimeve ishte “Drejtshkrimi i zanores ë të patheksuar në shqipen standarde” dhe se, sipas rregullores së Këshillit, “ishin hartuar më parë dy […]

Enver Strati, promovon librin “Historiku i Kallaratit” dhe feston 80 vjetorin e tij të lindjes dhe 75 vjetorin e bashkëshortes, Anushes. Në një atmosferë të veçante në diskoklubin Alpha Buzuku në Tiranë, Enver Strati në mes të bashkëfshatarëve të tij kallaratas dhe njerëzve të afërm, pjesëtarëve të familjes, miqve, shokëve […]

Kallarati ka pasur e ka djem që kur e marrin penën, dinë se ç’shkruajnë. Kohët e fundit është botuar dhe ka mbërritur te lexuesi e në veçanti tek i kallaratasi, libri: “Nënë Duzja e Mumini si Bogonica e Çipini”. Autori i këtij libri është intelektuali i fshatit tonë, z. Llano […]