25 prilli i vitit 1944 më kujton e më sjell afër shokët e shoqet partizane që njoha ditën e parë të mbërritjes në Sheper të Zagorisë dhe gjatë veprimeve luftarake në krahinë, në Sopik, qytetin e Gjirokastrës, në Konispol, Berat, Lushnjë, Tiranë, Mal të Zi e deri në Vishegrad […]

  Brigadë, moj Brigad’ e tetë Prill më njëzetepesë Kallaratas nja tridhjetë Në Sheper morën pjesë   Atje brigadën formuan Të madhe njësi bashkuan Armikun për ta larguar Shqipërinë për ta çliruar   Detyra jon’ e parë Që Kongresin historik Në Përmetin e çliruar E siguruam nga çdo armik   […]

ARRA E “ABAZE” NË QAFËN E UBAVIT, KALLARAT Para pak kohësh doli në qarkullim libri “Misërgjonajt e Kallaratit”, shkruar nga bashkëfshatari jonë i nderuar Namik Abazi. Librin me të vërtetë ia kushton njërës prej mëhallave të fshatit tonë Kallarat, mëhallës  së “Misërgjonajt” dhe në këtë kontekst familjes së tij  “Abazaj”, […]

U lind më 12 Shkurt 1927 në një familje atdhetare në fshatin Kallarat. Babai i tij Zimo Abazi ka marrë pjesë me armë në dorë në rezistencën kundër shovinistëve grek dhe në luftën e Vlorës në vitin 1920. Ai që nga viti 1943 e ktheu shtëpinë e tij në bazë […]

1. Objekt i këtij punimi, që vjen në vijim të një monografie kushtuar përkatësisë etnike të himarjotëve, është bërë antroponimia e krahinës së Himarës, me synimin që të plotësojmë dhe të thellojmë argumentet që kemi sjellë në veprën në fjalë lidhur me këtë problem. Meqenëse emri Himarë historikisht ka shënuar […]

GJUHËTARIT TË  SHQUAR PROF. Dr. RAMI MEMUSHAJ  I dashur Rami! E ndiej si një detyrim moral,por edhe vëllazëror të të falënderoj nga zemra për dhuratën e mrekullueshme, veprën “Histori e Kurveleshit” 1, botim TOENA, Tiranë 2004.  Unë më 1946 kam punuar një vit në Kurvelesh me Organizatën e Rinisë, prandaj […]