Nga Petrit QEJVANI   Atdheu im Mërmërimë e pafund e zërave të grave dhe burrave të fisit tim Lindjet dhe vdekjet me baltën tënde ngjeshur Gjithçka imja: vesa e mëngjesit dhe gurët e përjetshëm, Gurë malli, që rëndojnë në zemrën time më tepër se në tokë Kockë e pathyeshme e […]

  Parathënie   Prof. Rami Memushaj, pa dyshim njëri ndër njohësit më të mirë të çështjeve teorike të shqipes standarde dhe të planifikimit gjuhësor, pas botimit të veprave Shqipja standarde. Si ta flasim dhe ta shkruajmë (2002), Për shqipen standarde I-II (2012), Gjuha shqipe në shtratin e Prokrustit (2013), ka […]

Kallarat legjendë trimërie   Kallarat legjendë trimërie, Trima kanë lindur nga ti, Dijetarë të gjuhës shqipe, Gjurmë ke lënë në histori.   Historia jote e lashtë Është vetë një mrekulli. Me çdo të huaj luftove Për vatan e Shqipëri.   Në Kunjovë rrënjët i ke, Në Bogonicë erdhe ti, Fshatin […]

Tashmë dhe  militanti me fanatik e kupton dhe pranon që rezultati kaq i thellë i fitores së Aleancës së majtë dhe humbja po kaq e thellë e Aleancës së djathtë nga përmasat është një revolucion elektoral. Pra jo thjesht një rotacion , ndryshim pushteti rutinë në demokraci, por përmbysje.Pa dyshim […]

Marrë nga gazeta “Quotidiano di Lecce” e 10 korrikut 2012. Gurët tregojnë historinë e një populli. Dëshmitarë të qytetërimit në sytë e të gjithëve, derisa pakujdesia e njerëzve në udhëheqjen e një vendi nuk i shkatërron, ose duar hajdute nuk i kthejnë në kënaqësi personale, për të zbukuruar parqe ose […]