Published on Thursday, 16 August 2012 15:30 Shekulli online Nga Petrit Qejvani Ditët e fundit janë shtuar ankesat e disa eksponentëve të PS-së në adresë të Berishës se ai po pushton të gjitha institucionet, pra krejt shtetin. Sidomos këto ankesa qaramane janë shtuar pas zgjedhjes së presidentit të ri Nishani, […]

Rapsod popullor. Lindi në Kallarat. Mori pjesë në çetën e fshatit Kallarat kundër andartëve grekë në vitin 1913-1914, ku edhe u plagos. Ka thurur shumë vargje për bashkëluftëtarët, por dhe për vese apo cene të shoqërisë. Ka qenë edhe këngëtar virtuoz. Vdiq në fshat nga plagët e marra në luftë. (Xh. […]

Rapsod e mjek popullor. Lindi në Kallarat. Duke pasur dhuntinë të thurë vargje, të cilat përcilleshin te njerëzit edhe në formë kënge, ai ka evidentuar edhe luftërat antiosmane të popullit të Kallaratit që nga Kryengritja e Tanzimatit (1847) e deri në fillim të shekullit XX, por edhe hallet, dertet e […]

Nuk janë të paktë bijtë e Kallaratit që me bëmat e tyre, me trimëritë në luftë për mbrojtjen e çlirimin e trojeve shqiptare në rrjedhën e kohës dhe me shërbimet që i kanë bërë atdheut kanë bërë emër e janë shquar. Ata kanë nderuar familjen e fisin e tyre dhe […]

  Shumë burra të mirë ka patur e ka Kallarati, që i kanë dhënë vlera historike me bëmat e me mendjet e tyre. Në Qafën e Ubavit grumbulloheshin të tërë, kuvendonin e rregullonin çdo punë të fshatit. Mund të përmendim Telo Zhibajn, Meçan Selamin, Birçe Guxhën, Lelo Jazon, Llano Delon, […]