Nga Petrit Qejvani         Kjo pyetje dyshuese mendoj se mund të bëhet sot, jo aq si shprehje e kërkesës per ndëshkimin e korrupsionit qeveritar nga ndërkombëtarët (ndonëse ata ngulin këmbë për këtë) sesa si dëshirë e shumicës së shqiptarëve të vjedhur dhe poshtëruar nga qeverisja arrogante dhe […]

Nga Petrit QEJVANI   Atdheu im Mërmërimë e pafund e zërave të grave dhe burrave të fisit tim Lindjet dhe vdekjet me baltën tënde ngjeshur Gjithçka imja: vesa e mëngjesit dhe gurët e përjetshëm, Gurë malli, që rëndojnë në zemrën time më tepër se në tokë Kockë e pathyeshme e […]

Shënime udhëtimi, nga Aleksandër Çala     Unë së bashku me Lubën e kemi të disatën herë që udhëtojmë drejt Kallaratit. Për këto udhëtime, megjithëse mbresat dhe emocionet kanë qenë të shumta dhe të bukura nuk kam shkruar më parë. Për udhëtimin kësaj radhe vendosa që me modesti të shkruaj […]

Intervistë me Lefter Qejvanaj –       Lefter Qejvanaj është një prej intelektualëve kallaratas që asnjëherë nuk u largua nga fshati, edhe në vitet e demokracisë, atëherë kurë mundësitë u krijuan për këdo. Lefteri është një prej atyre nxënësve kallaratas që pas përfundimit të shkollës 8 vjeçare në vendlindje, […]

Bajrami ka lindur në Hysoverdh të Vlorës në vitin 1943, në familjen e Nuredin Karabollit të vëllazërisë Karabollaj, një nga tri vëllazëritë e mëhallës së Gjokone. Në vitet ’20 të shekullit të kaluar gjyshi i Bajramit, Sakua, me dy vëllezërit ikën nga Kallarati dhe u vendosën në Hysoverdh, ku kishin […]